Het was een prachtige dag om te gaan varen, maar voordat de boot de zee op kon, moest er nog één ding gebeuren: de wrapping. Het was een klus waar de eigenaar van de boot al weken naar uitkeek. Hij had de perfecte kleur uitgekozen en hij wist zeker dat het eindresultaat spectaculair zou zijn.

De wrapping was echter geen simpele klus. Er kwam veel bij kijken. De boot moest eerst grondig worden schoongemaakt en ontvet worden. Daarna moest de juiste maat worden genomen van de folie en deze zorgvuldig worden uitgesneden. Er moest ook rekening worden gehouden met eventuele naden en overlappingen, om ervoor te zorgen dat het uiteindelijke resultaat naadloos en perfect zou zijn.

Toen alles voorbereid was, begonnen we aan de daadwerkelijke wrapping van de boot. Het was duidelijk dat dit geen klus was voor amateurs, maar voor vakmensen met jarenlange ervaring in het vak.

Het was alsof de boot een totaal nieuwe look had gekregen. De eigenaar was dolgelukkig en hij kon niet wachten om zijn boot het water op te sturen.

De wrapping van de boot had ook een praktische functie. De folie beschermt de boot tegen krassen, UV-stralen en andere weersinvloeden. Bovendien vermindert het ook de weerstand van de boot in het water, waardoor deze sneller en efficiënter kan varen.

Ook al was de wrapping van de boot een hele klus, was het de moeite zeker waard.